skip to Main Content

Metalindustriens Lærlingepris: Kåre har tæft for store maskiner

Kilde: LokalAvisen.dk

“Ikke dårligt”, tænkte han. Det var et godt udgangspunkt fordi det viste, at den unge mand godt kan lide at rode med maskiner. Jørgen Kroer ansatte ham derfor som lærling i virksomheden. Kattegat Teknik reparerer store maskiner.

Der blev da også en dygtig lærling ud ham, idet historien foreløbig ender ved, at Kåre Rørmand Jensen mandag 5. oktober modtager Metalindustriens Lærlingepris. Han er netop blevet udlært entreprenørmaskinmekaniker, og han modtager prisen i Den Sorte Diamant i København.

Store maskiner

Kåre Rørmand Jensen kender motorer ud og ind gennem sin interesse for motocross. I løbet af sin fire-årige læretid er han blevet dus med mange andre slags motorer. Jørgen Kroer fortæller, at det er store maskiner, der kommer på værkstedet.

“Sommetider koster det 100.000 kroner i timen, at de holder stille.”

Derfor er det vigtigt at forstå betydningen af at kunne træde til, når kunden har behovet. Også selvom det er uden for almindelig arbejdstid, understreger Jørgen Kroer.

Han har da også kun rosende ord om Kåre Rørmand Jensen, som han beskriver som pligtopfyldende, god til at holde orden, dygtig til sit fag, og ikke bange for nye udfordringer.

Opsporer fejlene

Svendeprøven bestod af to prøver. Ved den første prøve, som var en maskinprøve, blev Kåre Rørmand Jensen stillet overfor en teleskoplæsser. Han skulle her finde ud af, hvorfor der ingen hydrauliske funktioner var og dernæst pege på midlet til at få den til at virke.

Ved den næste prøve, en motorprøve, var udfordringen en traktormotor, der ikke kunne starte. Her fandt han efter sine undersøgelser frem til, at det var galt med en krumtapsføler.

Mangler håndværkere

I brancheforeningen Arbejdsgiverne peger udviklingschef Finn Kyed på nødvendigheden af at få uddannet flere faglærte unge.

“Det er vigtigt at vise, at der er en anden karrierevej end den der starter med tre år i gymnasiet. Derfor skal vi kæmpe for at give erhvervsuddannelsernes det image, de faktisk fortjener. Det har både industrien og hele samfundet brug for. Om fem år kommer vi til at mangle 30.000 faglærte.”

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top
Kurv

Kurv

Varen er fjernet. Fortryd

Indtast venligst din email adresse E-mail og kodeord er ikke korrekt eller e-mailen findes ikke.

Skjul Du skal angive dit kodeord

Glemt dit koderod?

Indtast venligst dit navn

Indtast venligst din adresse

Indtast venligst postnummer Indtast venligst by

Please enter your country

Indtast venligts dit telefonnummer

Indtast venligst din email adresse

You must accept our terms to be able to signup

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din email adresse.
Du vil herefter modtage en mail med et link til ændring af din adgangskode.

Error message here!

Tilbage til login

Close