skip to Main Content

SMC Pneumatik A/S følger med udviklingen og skifter navn

 SMC Pneumatik A/S skifter nu navn til det lidt mere udtale venlige SMC Danmark A/S.

Det sker, fordi virksomheden, der har hovedkontor i Danmark  er langt mere end pneumatik, oplyser salgs- og marketingchef Henrik Bonde Jespersen i en pressemeddelelse.

SMC er specialist i komponenter, der skaber bevægelse i industriens maskiner. Det kan være med luft under tryk – såkaldt pneumatik – eller med elektrisk styrede løsninger som forhandles bl.a. af de certificeret SMC partnere som Kattegat Teknik ApS.

– Da vi etablerede det danske datterselskab i 1998, var stort set alt i varesortimentet pneumatisk, men vi har fulgt udviklingen i markedet, som især oplever stor vækst inden for elektriske bevægelses-løsninger, forklarer Henrik Bonde Jespersen.

Læs også: Kattegat Teknik er blevet certificeret SMC forhandler »

SMC Danmark A/S nemmere at udtale

Elektriske løsninger er ikke nyt i SMC.

– Vores ingeniører har på baggrund af kundernes behov udviklet på det i alle år, og vi står nu med fjerde generation, der er 100 pct. tilpasset efterspørgslen, fortæller Henrik Bonde Jespersen.

– Vi er stadig pneumatik-leverandør, men vi er langt mere. Vi er en komplet partner inden for industriel automation, og det vil vi gerne slå fast med en tilpasning af navnet, siger han.

SMC er en global virksomhed, men det ny navn er med til at gøre det danske datterselskab nærværende i Danmark, mener Henrik Bonde Jespersen.

– Og så er det nemmere at udtale, tilføjer han.

Pneumatik består

Selvom elektriske komponenter p.t. vækster med 30-40 pct. på det europæiske marked, mener Henrik Bonde Jespersen ikke, elektronikken kommer til at skubbe pneumatik ud på et sidespor.

– Dét var der nogle, der sagde for nogle år siden, men det, mener vi i SMC, ikke er realistisk, siger han.

– Nogle steder vil løsningen være for dyr i forhold til behovet. Pneumatik er billigere og godt, hvis en maskindel kun skal flyttes fra A til B. Men elektronikken har sine fordele, hvis der f.eks. skal være stop undervejs, skiftende acceleration, eller hvis kunden har brug for at analysere og vide noget om bevægelserne i maskinen. Det er en dyrere, men intelligent løsning.

SMC tilføjer hvert år godt 60 produktserier til programmet. Nuværende sortiment rummer mere end 700.000 varenumre, fortæller Henrik Bonde Jespersen.

Flere medarbejdere

Navneskiftet, som træder i kraft 1. februar, går hånd i hånd med en ambitiøs vækststrategi, som SMC løftede sløret for i december.

– Vi vil fordoble markedsandelen, og vi har lavet en fem-års plan for, hvordan vi skal nå det, fortalte adm. direktør Steen Herbild da til Horsens Folkeblad.

Tilpasning af navnet er en del af planen, fortæller Henrik Bonde Jespersen.

En anden del er oprustning af medarbejderstaben, som talte 28 ansatte, da avisen var forbi i december. Den skal i løbet af fem år blive til 50, og i første omgang blev der søgt efter otte nye medarbejdere.

– Vi har i mellemtiden lavet et ekstra stillingsopslag, og vi er godt i gang med ansættelserne. Vi har ansat de første fire, fortæller Henrik Bonde Jespersen.

Back To Top
Kurv

Kurv

Varen er fjernet. Fortryd

Indtast venligst din email adresse E-mail og kodeord er ikke korrekt eller e-mailen findes ikke.

Skjul Du skal angive dit kodeord

Glemt dit koderod?

Indtast venligst dit navn

Indtast venligst din adresse

Indtast venligst postnummer Indtast venligst by

Please enter your country

Indtast venligts dit telefonnummer

Indtast venligst din email adresse

You must accept our terms to be able to signup

Glemt dit kodeord? Indtast venligst din email adresse.
Du vil herefter modtage en mail med et link til ændring af din adgangskode.

Error message here!

Tilbage til login

Close